Клієнт KW Aston Martin Racing виграє 24-годинну гонку Спа-Франкоршам у 2024 році

Абсолютно новий Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo посів перше місце в загальному заліку 100-ї 24-годинної гонки Спа-Франкоршам. Маттіа Друді, Марко Соренсен і Нікі Тійм розділили водіння на Comtoyou Racing Vantage GT3 Evo #007.

Вперше для гоночних автомобілів Aston Martin з 1948 року три датські гонщики 007 здобули загальну перемогу на класичних гонках Арденн, за якими спостерігали близько 85 000 глядачів.

У 24-годинній гонці Spa-Francorchamps 2024 брали участь сім автомобілів Aston Martin AMR Vantage GT3 Evo. Як і всі BMW M4 GT3 і Porsche 911 GT3 R, ці автомобілі обладнані заводськими амортизаторами KW V6 Racing.

Забезпечивши загальну перемогу на 24-годинній гонці Спа-Франкоршам з новим Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo, відомий британський автомобільний бренд відзначив лише другу перемогу. Примітно, що вони були одними з перших виробників автомобілів, які охопили автоспорт з моменту свого заснування.

Через погодні умови перегони проходили довгі кола автомобіля безпеки «Full Course Yellow».

«Американські гірки в Арденнах», як називають гоночну трасу, пережила бурхливу ніч. Сильний дощ і численні жовті прапори перекреслили подію, що призвело до великої кількості відключень і аварій. Було також розгортання «повного курсу жовтого» автомобіля безпеки, яке тривало майже три години протягом ночі.

Фінішував третім у загальному заліку: #32 BMW M4 GT3 від BMW Team WRT.

Команда BMW WRT посіла подіум у своїй домашній гонці. Незважаючи на те, що вони стартували з 23-го місця, їхній BMW M4 GT3 №32, яким керували Шелдон ван дер Лінде, Дріс Вантор і Чарльз Вертс, боровся за третє місце.

Після тривалого піт-стопу друга команда BMW Team WRT M4 GT3 повернулася на трасу, зрештою перетнувши лінію на 24-му місці.

Невдача для їхніх товаришів по команді №46 призвела до тривалого ремонту та штрафу. Незважаючи на невдачі, Рафаеле Марчіелло, Максим Мартін і Валентино Россі вистояли і фінішували 24-ми, відстаючи від лідерів на три кола.

Walkenhorst Motorsport також покладається на новий Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo у 2024 році. Їх №34 посів четверте місце в загальному заліку.

Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo №34, представлений Walkenhorst Motorsport, посів четверте місце в 100-й 24-годинній гонці Спа-Франкоршам. До них приєдналися до 10 кращих клієнтів KW Motorsport Rowe Racing, SSR Herberth і Rutronik Racing.

Наші амортизатори KW V6 Racing також використовуються в BMW M4 GT3.

Rowe Racing BMW M4 GT3 (№998) з Аугусто Фарфусом, Деном Харпером і Максом Гессе трохи не пощастило. Через повільний прокол #998 довелося передчасно піти.

Порушення часу обмеження останнім пілотом Максом Гессе змусило BMW M4 GT3, який посів друге місце, зупинитися на піт-стопі за вказівками контролю перегонів. Це покарання відкинуло їх на шосте місце в загальному заліку.

На жаль, другий Rowe Racing BMW M4 GT3 (№98) з Філіпом Енгом, Марко Віттманом і Ніком Йеллолі знявся менш ніж через три години через технічний дефект.

Команди клієнтів Porsche пережили жорстоку ніч, коли траса сіяла хаос на полі. Ранній вечір і ніч були затьмарені аваріями та зіткненнями, тому лише шість із дванадцяти стартових Porsche 911 GT3 R побачили картатий прапор.

Метт Кемпбелл, Матьє Жаміне та Фредерік Маковецкі загнали 911 GT3 R із SSR Herberth (№92) на восьме місце.

Жюльєн Андлауер, Свен Мюллер і Патрік Нідерхаузер фінішували дев’ятими на Rutronik Racing Porsche 911 GT3 R (№96).

З 2024 року гоночні автомобілі клієнтів Aston Martin, AMR Vantage GT3 Evo та GT4 Evo, оснащуються нашими амортизаторами KW Racing.

Загалом сім Aston Martin AMR Vantage GT3 Evo були подані командами «ComeToYou Racing» (№7 перше місце, №11 20 місце, №21 32 місце, №12 пішов на пенсію) і Walkenhorst Motorsport (№34 четверте місце, №35 44-е місце, №36 пішов на пенсію) у Спа-Франкоршам.

Фото Images Gruppe C, виробник